leeslab-logo

Het SPELSPEL wordt uitgegeven door Het LEESLAB

Het LeesLab stimuleert en bevordert de leesontwikkeling van kinderen. Daarvoor organiseert het LeesLab allerlei activiteiten die met lezen te maken hebben. Ons motto: 'Lezen is leuk!'

Het LeesLab is een activiteit van Alice Begeleidt. Opbrengsten van Het LeesLab worden, na aftrek van kosten gebruikt om nieuwe projecten te financieren.

Het LeesLab is in 2013 begonnen als de Leesclub.

In de zomervakantie konden kinderen twee keer per week komen om het leesniveau op een ludieke manier te onderhouden. Het eerste jaar twee groepen in de achtertuin en de drie jaren daarna organiseerden we het zomerlezen in samenwerking met bibliotheek West-Achterhoek en bibliotheek Oost-Achterhoek op tien locaties in de Achterhoek. Door de groei, werd professionalisering noodzaak. Met behulp van sponsoring vanuit bijvoorbeeld de Feestfabiek en het Graafchapcollege werd het Zomerlezen een succes!

Een krant samen met Gelderveste

Samen met Scholengroep GelderVeste heeft het LeesLab een aantal kranten uitgebracht. Een krant gemaakt voor en door kinderen van alle kinderen van de 19 basisscholen. De kranten zijn hier te lezen en te downloaden.

Maak je eigen krant

Wilt u ook zelf een krant maken? Vraag naar de mogelijkheden door een mail te sturen naar info(at)hetleeslab.nl

 
Klik op de afbeelding om de krant te lezen.

Ambassadeur van Kinderzwerfboek

Het LeesLab werd ambassadeur van Kinderzwerfboek. Op veel plekken in de Achterhoek zijn kinderzwerfboekstations verrezen, binnen horecagelegenheden en scholen. Het leesLab werd tot twee keer toe uitgenodigd op de ParkParade in Doetinchem waar ze vanuit een prachtige tent honderden zwerfboeken hebben uitgedeeld. Ook waren er spellen, speurtochten en voorstellingen in het teken van lezen. De opbrengsten van Het LeesLab gingen weer terug in nieuwe projecten om het Lezen te bevorderen.

Het LeesLab op de Parkparade

Tot twee keer toe heeft Het LeesLab op de Parkparade in Doetinchem gedurende vier dagen allerlei activiteiten verzorgt op het gebied van lezen. Zo kwam niemand minder dan Geronimo Stilton op bezoek, Gaf Igor Krulsnor een spetterende theatershow, kon je er kennis maken met Lezen in kleur, een kinderzwerfboek uitzoeken of een leuke prijs winnen door met de letterspeurtocht mee te doen.